12. studenoga 2016.

Nakon poraza u Ivancu, Garešničanke zaigrale bolje u susretu sa županijskim suparnicama iz Velikog Trojstva i zadržale vodeću poziciju

5. kolo HRL sjever- žene

Garešnica  - Veliko Trojstvo   22 : 17 (14 : 7)

Nakon što su Garešničanke razočarale igrom i rezultatom  u Ivancu, a trener izjavio da mu je taj poraz teže pao o većine ostalih jer ga nije očekivao, već je vjerovao da će pobjedom otvorit vrata jesensko naslovu, naše su rukometašice u suboto pobjedile pojačanu ekipu djevojaka iz Velikog Trojstva.

Trojišćanke su nas pobijedile u kupu pa su vjerovale da to mogu i prvenstvu. Međutim, ovaj put su naišle na kompletnu ekipu naših djevojaka, koje su bile silno motivirane da uzvrate za neočekivani poraz. Za razliku od prijašnjih utakmica realizirale su prilike s krila(Sikaček), i onemogućile ponajbolju gošću, novopridošlu Mateju Lupić da zaprijeti našem golu. Rezultat na poluvremenu je bio 14:7.

U nastavku naše djevojke održavaju prednost zahvaljujući najviše igri u obrani. Napad je ponovo zakazao, nema šuta izvana, a krila ne dobivaju priliku. Možda je slabijoj realizaciji doprinio veliki broj čestih izmjena  i manjih povreda igračica. Pohvala svim djevojkama za igru u obrani, dok su se u napadu istakle Oršić, te Sikaček i Vrabec u prvom poluvremenu.

Na kraju možemo zaključiti da je to bila dobra utakmica, a da još ima prostora za napredovanje.

Slijedeće kolo naše djevojke igraju u subotu u Ludbregu s istoimenim domaćinom. Pobjede li osiguravati će jesenski naslov.

 

Garešnica: Belak, Oršić 11, Popović, Sikaček 5, Vrabec  4, Santo, Uđbinac  1, Greidl,  Mihaljinac, Batković , Grčević 1, Sekelj, Mihaljević.